Hvad motiverer dig som selvstændig klinikejer?

At være selvstændig klinikejer kan være en spændende og udfordrende rejse, men det kræver også en betydelig mængde motivation og vedholdenhed.

Som selvstændig klinikejer er du ansvarlig for at drive din klinik fremad, og din motivation spiller en afgørende rolle i din succes. Mange glemmer at stoppe op og mærke efter, har jeg stadig min motivation og hvad er det egentligt som motiverer mig.

Jeg har talt med mange klinikejere gennem tiden og har lagt mærke til, at dem som gør en forskel primært er motiveret af nedenstående faktorer.

Jeg vil med denne artikel give nogle gode råd og strategier for at opretholde motivationen som selvstændig klinikejer.

(Artiklen er publiceret på klinikejer.dk)

Find din passion

En af de mest afgørende faktorer for motivation som selvstændig klinikejer er at være passioneret for det, du gør. Find ud af, hvad der brænder i dig, og hvilken form for klinik du ønsker. Når du arbejder med noget, du virkelig elsker, vil din indre drivkraft og motivation være mere naturlig og vedvarende.

Mange fysioterapeuter er passionerede omkring faget, det at gøre et godt stykke arbejde, at nørde lidt – andre igen at udviklet faget. Andre er passioneret af at skabe en god arbejdsplads og en klinik hvor faglighed, service, trivsel og medarbejderudvikling går op i en højere enhed.

Spørgsmålet du skal prøve at besvare er: Hvad er din passion?

Sæt klare mål

At have klare og specifikke mål er afgørende for at opretholde motivationen som selvstændig. Vær tydelig om, hvad du ønsker at opnå med din klinik på kort og lang sigt. Disse mål skal være realistiske og opnåelige, og de skal også være målbare, så du kan spore dine fremskridt. Del dine mål op i mindre delmål, da det kan hjælpe med at opretholde motivationen undervejs. Jeg har talt med mange klinikejere som fortæller, at det at sætte mål og lægge en plan, lærer man ikke på Fys skolen, det er måske sandt nok, men det gør du hver gang du har en kunde på briksen, sammen med kunden sætte du nogle mål og lægger en plan  for kundens fysiske udvikling, det er det samme du skal gøre for din klinik. Klare mål er også vigtige for dine ansatte, det er også motiverende for dem.

Så spørgsmålet er: Hvad er dine mål for din klinik på kort og lang sigt?

Skab en meningsfuld vision

En stærk og meningsfuld vision for din klinik kan være en kraftfuld motivationsfaktor. Definer, hvad der driver dig og din virksomhed, og hvilken indvirkning du ønsker at gøre. En dybt forankret vision kan fungere som en påmindelse om, hvorfor du startede din klink, og det kan inspirere dig til at overvinde vanskeligheder og fortsætte fremad. Processen om at skabe en vision er måske den vigtigste del, her får du mulighed for at tænke og mærke hvor du gerne vil hen.

Spørgsmål: Hvad er din vision for din klinik?

Her kan det være en god ide at sparre med en dygtig rådgiver, som har kendskab til branchen og som kan give input til en god vision.

Omgiv dig med støtte og inspiration

At være omgivet af et positivt og støttende netværk kan være afgørende for at opretholde motivationen som selvstændig. Find ligesindede fysioterapeuter eller mentorer, der kan tilbyde støtte, rådgivning og inspiration. Del dine udfordringer og succeser med andre, og vær åben for at lære af deres erfaringer. Et stærkt netværk kan motivere dig og hjælpe dig med at holde fokus på dine mål. Ligeledes kan et advisory board også være en mulighed, mange klinikker er ikke klar til en bestyrelse, derfor er et advisory board ofte en god idé. Med et advisory board får du nemlig mulighed for at samle en håndfuld kompetente personer, der kan rådgive dig, om de ting du måske ikke er helt skarp på selv. Og du slipper for det juridiske bøvl, der følger med en bestyrelse.

Et advisory board er altså en frivillig foranstaltning, der alene er sat i værk for at rådgive dig og din klinik.

Spørgsmål: Har du et godt netværk? Er et advisory board noget for dig?

Udfordre dig selv og hold læring i gang

At være selvstændig indebærer en kontinuerlig rejse med læring og personlig vækst. Udfordr dig selv ved at sætte nye mål og stræbe efter at udvide dine færdigheder og viden. Vær åben for at lære af fejl og modgang, da det kan give værdifulde lektioner. Ved at blive ved med at udvikle dig personligt og fagligt kan du opretholde din motivation. Mange fysioterapeuter er rigtige gode til at udvikle sig Fys fagligt, bruger mange penge og energi på faglig udvikling. Som klinikejer skal man også udvikle sig og gå på kurser der vedrører klinikdrift og ikke mindst ledelse.

Her kan en personlig coach/rådgiver være et godt alternativ til kurser.

Spørgsmål: Hvilke kurser og udviklingstiltag har du i den nære fremtid.

Jeg håber, denne artikel kan bidrage til at holde din motivation oppe så du er klar til at yde dit bedste for dig selv, dine kunder og dine ansatte og det stadigt er sjovt og spændende at være klinikejer.

God vind.


Kategorier: Mål, Opstart, Vision